Alumina gradi vrtić vrijedan 2 milijuna KM za djecu djelatnika

Alumina gradi vrtić vrijedan 2 milijuna KM za djecu djelatnika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Upravnog odbora kompanije Alumina Milorad Motika i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović položili su jučer kamen temeljac za objekt dječjeg vrtića u čiju će gradnju Alumina uložiti 2 milijuna KM.

Kapacitet dječjeg vrtića, koji će se graditi na lokaciji Alumine, je 220 djece, čiji roditelji rade u ovoj kompaniji.

Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Alumina planira izgradnju vrtića vlastitim sredstvima, dodajući da će roditelji za to vrijeme bezbrižno raditi jer će se njihova djeca nalaziti na sigurnom, u blizini.

Gradonačelnik Zoran Stevanović naglasio je da je postavljanje kamena temeljca za vrtić nastavak pronatalitetne politike koju su organi ove lokalne zajednice donijeli prije devet godina.

– U ovih devet godina rekonstruirali smo porodilište, ovih dana završavamo rekonstrukciju vanjskog dijela Opće bolnice i počinjemo s rekonstrukcijom unutrašnjeg dijela ovog objekta – kazao je Stevanović.

On je naglasio da je na području grada Zvornika u posljednjih deset godina u predškolsko, osnovno, srednje i visoko obrazovanje uloženo oko 10 milijuna KM.

Vezani članci

Leave a Reply