Edin Džeko novi ambasador Sportskih igara mladih

Edin Džeko novi ambasador Sportskih igara mladih

Kapiten nogometne reprezentacije BiH, Edin Džeko je za vrijeme reprezentativne pauze, pored brojnih humanitarnih akcija te primljene Državne nagrade za sport, posjetio Direkciju Sportskih igara mladih. Njegovo dugogodišnje prijateljstvo s Igrama je okrunjeno titulom Ambasadora Igara, te se na ovaj način priključio i drugim eminentnim imenima iz sportskog i političkog života kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić, Vedad Ibišević, Mirza Teletović i mnogi drugi.

„Sretan sam što smo naše dugogodišnje prijateljstvo okrunili na ovaj način i što sam postao Ambasador najljepše sportske priče u BiH. Čast mi je i zadovoljstvo biti dio ovog projekta i uvijek ću podržati svaki projekt koji ima veze s djecom jer na mladima sve ostaje. Igre su zakon!” poručio je Edin Džeko, kapiten nogometne reprezentacije BiH te napadač Rome.

Sportske igre mladih su najveće besplatno amatersko natjecanje za djecu iz čitave Bosne i Hercegovine. Igre su proteklih šest godina okupile preko 178.029 sudionika, posjetile su 131 grad, odigrano je preko 80.000 utakmica, a na finalnim natjecanjima u Sarajevu je sudjelovalo preko 10.117 natjecatelja.

Igre će u 2017. godini, obići 34 bh. grada te će mališani imati priliku natjecati se u deset različitih sportova kao što su Bingo CUP u košarci, Poli CUP u nogometu za mlađu kategoriju te Gorenje CUP u rukometu. SIM-ovci će već od sredine svibnja imati priliku družiti se, radovati te uživati u natjecanjima najljepše sportske priče diljem BiH.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH.

Vezani članci

Leave a Reply