FIPA i Svjetski savez dijaspore organiziraju Biznis forum u travnju

FIPA i Svjetski savez dijaspore organiziraju Biznis forum u travnju

Agencija za unaprjeđenje stranih investicija (FIPA) BiH i Svjetski savez dijaspore Bosne i Hercegovine organizirat će 21. travnja u Sarajevu Biznis forum s ciljem promocije BiH kao investicijske destinacije, prezentiranja mogućnosti za ulaganja i privlačenje stranih investicija.

FIPA uspješno surađuje sa Savezom dijaspore i naglašava značaj bh. dijaspore, s obzirom na njihov broj u inozemstvu, na njihovo stečeno znanje i vještine, poslovne kontakte koje su ostvarili kroz djelovanje i rad.

Naglašen je i značaj ostvarenih kontakata sa institucijama zemalja u kojima djeluje, te kapital i poslovni rezultati po kojima je veliki broj postao prepoznatljiv u inozemnoj poslovnoj zajednici.

Bh. dijaspora ima značajan broj istaknutih gospodarstvenika koji bi mogli dati svoj doprinos razvoju BiH, te stoga zaslužuju da im se posveti posebna pažnja, priopćeno je danas iz FIPA-e.

Na ovom skupu bit će predstavljeni mali i srednji projekti iz turizma, poljoprivrede, metalskog sektora te tekstilnog sektora, koji bi mogli biti zanimljivi dijaspori i njihovim poslovnim partnerima koji će prisustvovati forumu.

Ovom forumu trebali bi prisustvovati predstavnici Vijeća ministara BiH, FIPA-e, Svjetskog saveza dijaspore, Ministarstva ljudskih prava i izbjeglica BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH, općina te gospodarstvenici iz BiH i inozemstva.

Vezani članci

Leave a Reply