I Volvo s kopirkom smanjuje SUV

I Volvo s kopirkom smanjuje SUV

SUV-ovi, SUV-ovi svuda oko nas. Volvo također želi imati mali milijun SUV-ova u svojoj ponudi.

Kopirka je počela raditi. Volvo svoj novi dizajn, koji se stvarno razlikuje poprilično od drugih proizvođača, prebacuje na daljnje modele. U drugoj polovici ove godine trebali bi navodno predstaviti kompaktni SUV XC40. Henrik Green iz odjela za istraživanje i razvoj tvrdi da postoji velika šansa da novi XC40 postane jedan od najuspješnijih automobila u ponudi Volva.

Već je potvrđeno da će XC40 biti baziran na CMA arhitekturi, koja će se također dijeliti s novim modelom 01 SUV iz još novije marke Lynk & Co. Kineski Geely vlasnik je svoje nove marke Lynk & Co. XC40 bi tako trebao biti izravan konkurent Audiju Q3 i BMW-u X1 te ima za cilj biti jedan od najpoželjnijih u potražnji za malim crossover i SUV vozilima.

Nakon debija, pokreće se nova obitelj modela serije 40, uključujući i zamjenu za V40. Zatim bi došlo još novih SUV modela. “Za mene su tri SUV-a jako dobra baza. Imaju zanimljiv dizajn. Zanimljivo je što možete učiniti sa SUV vozilima. Počeli su prvo kao terenci, a zatim su se preselili u grad. Ono što su pružili klijentima je dobar ulaz i izlaz, dobar pregled prometa te osjećaj “gospodarenja” cestom. To su sve atributi koje bismo mogli dati kupcima u mnogo različitih oblika, ne nužno u onim tradicionalnim”, izjavio je za Autocar Henrik Green.

Platforma bi mogla koristiti Plug-in-Hybridni sustav te pogon na struju. Unutrašnjost automobila bi mogla slijediti dizajnerske smjernice i tehnologiju iz modela XC90, S90 i V90.

Vezani članci

Leave a Reply