Ivona Ćavar spremna za turnir u Dubaiu

Ivona Ćavar spremna za turnir u Dubaiu

Ivona Ćavar, reprezentativka Bosne i Hercegovine i članica Sveučilišnog karate kluba Neretva nastupat će u borbama Svjetske 1 Premijer lige u karateu koja se održava od 31. ožujka do 2. travnja u Dubaiu.

Ivona kaže da su „očekivanja velika, s obzirom da sam zadovoljna s odrađena posljednja dva turnira, forma se postepeno diže, i nadam se dobrom rezultatu“.

Ivona je proglašena za najbolju sportašicu BiH za 2016. godinu. To je uslijedilo nakon osva-janja prvog mjes¬ta na Europ¬skim sveučilišnim igra¬ma u Za¬gre¬bu, sre¬brne me¬da¬lje na Svjet¬skom kupu mla¬dih u Uma¬gu, zlata na Za¬greb ku¬pu te na Svjetskome prvenstvu u austrijskom Linzu brončane medalje u kategoriji do 68 kg, što je jedan od najvećih uspjeha bosanskohercegovačkog sporta u 2016.

Svjetska 1 Premijer liga u karateu važan je događaj u svijetu karatea. Sastoji se od niza najistaknutijih karate natjecanja i nastoji okupiti najbolje karate sportaše u svijetu u otvorenom prvenstvu neviđenih razmjera i kvalitete. Pokrenuta je u 2011., a ova liga u 2017. godini formirana je od pet događaja koji se održavaju u gradovima Pariz, Rotterdam, Dubai, Rabat i Leipzig, čime se olakšava utjecaj karatea diljem svijeta i njegov globalni poredak. Grad Dubai domaćin je događaja Svjetske 1 Premier lige već drugi put. Na kraju sezone, prvaci svake kategorije su konkurenti za nagradu “Grand Winners”. Kako bi ispunili uvjete za primanje te pobjedničke nagrade, natjecatelji moraju sudjelovati na najmanji tri događaja na dva kontinenta ove sezone.

Vera Vulić/VIPmagazin.ba

Vezani članci

Leave a Reply