Kompanija Klas obilježava 115 godina postojanja

Kompanija Klas obilježava 115 godina postojanja

Kompanija Klas i njeni pravni prethodnici od osnivanja do danas proizveli su više od sedam milijuna tona hrane – istaknuto je danas u ovoj kompaniji prilikom predstavljanja aktivnosti kojima će Klas u ovoj godini obilježiti 115 godina postojanja.

Unatoč turbulentnim povijesnim periodima i previranjima, proizvodni pogoni Klasa su se konstantno razvijali i opstajali. Danas su vodeći proizvođač u mlinsko-pekarskoj industriji u BiH i zajedno sa ostalim članicama prehrambene divizije AS Group, jedan od najvećih proizvođača hrane u regiji.

– Klas je u ovih 115 godina, što je impozantan period, doživljavao uspone i padove. Ta godišnjica je obveza i čast, te ujedno odgovornost i ponos. Obveza je to prema našim vjernim potrošačima, a odgovornost prema svima onima koji su sudjelovali u izgradnji Klasa. Ne treba zaboraviti činjenicu da je u izgradnji i stvaranju Klasa sudjelovalo gotovo pola Europe – stručnjaci iz Njemačke, Austrije, Turske, Grčke… – izjavio je direktor Klasa Nihad Imširović.

U okviru obilježavanja ove godišnjice Klas će, kako je dodao, svojim vjernim potrošačima ponuditi niz noviteta.

– Planiramo lansirati nekih 20-tak novih proizvoda, napraviti iskorak na nova tržišta i ono što je najvažnije planiramo svim našim uposlenicima na odgovarajući i kvalitetan način vratiti ono što su oni uložili u Klas. Ono što stalno potenciramo kao prednost Klasa jesu njegovi uposlenici bez kojih ne bi bilo ni Klasa danas – dodao je Imširović.

Ključne prednosti Klasa, kako je istaknuto tokom prezentacije, jesu tradicija, kvaliteta, iskustvo, više od 960 uposlenih, certifikati ISO, HACCP i Halal…

Prvu tvornica slatkih proizvoda u BiH, Sarko, otvorili su 1972. godine, a 2001. godine prvi su u BiH pokrenuli organizirani plantažni uzgoj malina. Ime “Klas” ustanovljeno je 1. srpnja 1976. godine.

Vezani članci

Leave a Reply