Microsoft kroz Windowse 10 servira svoje reklame

Microsoft kroz Windowse 10 servira svoje reklame

Testeri i insideri koji imaju mogućnost instalirati ažuriranja Windowsa prije “običnih smrtnika” ovih dana su se počeli žaliti na najnoviji “feature” Windowsa 10. Naime, kroz sustav ažuriranja do njih je došla nova nadogradnja iz paketa koji će biti pušten u javnu distribuciju u travnju, u sklopu velike Creators Update nadogradnje, a koja donosi – udahnite duboko –reklame unutar Windows Explorera.

Da, upravo unutar prozora koji je većini korisnika vrlo vjerojatno polazišna točka za pretraživanje sadržaja računala Microsoft se dosjetio kako bi mogao početi reklamirati svoje ostale usluge. Platili ste Windowse, misle si u Redmondu, pa zašto onda ne biste uzeli i pretplatu na OneDrive ili Office 365?

Ne treba ni reći kako je pojava reklama unutar Windows Explorera odmah izazvala buru negativnih komentara na svim mogućim forumima, Redditu, i sličnim mjestima. Iz Microsofta nezadovoljnim korisnicima poručuju da se zapravo radi o “savjetima” koji će im pomoći da poboljšaju svoje iskustvo u pohrani podataka i dokumenata u oblaku. Pridodaju i da je ove “savjete” moguće vrlo lako isključiti.

Za isključivanje promotivnih i drugih poruka koje Microsoft planira plasirati putem Explorera u budućnosti, potrebno je otići u izbornik “Folder Options”, odabrati karticu “View”, te tamo isključiti opciju “Show sync provider notifications”.

Vezani članci

Leave a Reply