Palmer Luckey napušta Facebook

Palmer Luckey napušta Facebook

Osnivač Oculusa, jedan od glavnih ljudi zaslužnih za razvoj njegovog VR seta Oculus Rift, te za općenitu popularizaciju tehnologija virtualne stvarnosti, Palmer Luckey, tražit će novo radno mjesto. Otkako je Facebook preuzeo njegov Oculus prije tri godine, Luckey je bio zaposlenik Facebooka, i tamo je radio na daljnjem razvoju VR tehnologije. Također, bio je prvo lice Oculus Rifta prilikom službenog lansiranja tog proizvoda prije godinu dana.

No, nedavno su uslijedili problemi i za Luckeya i za Facebook, jer ih je tužio njegov bivši poslodavac Zenimax tvrdeći da je tehnologiju za Oculus ukrao od njih. Nedavno je Facebook izgubio taj sudski spor i morat će, ostane li presuda na snazi i nakon žalbi, platiti odštetu u iznosu od čak 500 milijuna dolara.

Je li taj slučaj unio negativnu energiju u suradnju, nije sasvim jasno, no činjenica je kako je manje od dva mjeseca nakon toga Palmer Luckey odradio svoj zadnji dan u Facebooku. Dogodilo se to prošlog tjedna, doznao je portal UploadVR. Iz Facebooka tim povodom je stigla tek štura izjava o tome kako će im Luckey nedostajati, da mu zahvaljuju na svemu što je učinio i žele sreću u daljnjem životu.

Niti riječi o tome je li sam dao otkaz, ili je pak Zuckerbergu pola milijarde dolara sudske odštete ipak prelilo čašu. Stvari koje se tiču zaposlenika, kažu, u Facebooku ne komentiraju javno, pa nam je jedina nada da nešto doznamo eventualna Luckeyeva ispovijest – koju još uvijek nije dao nikome.

Vezani članci

Leave a Reply