Policija u Britaniji uvodi dronove u svoj svakodnevni rad

Policija u Britaniji uvodi dronove u svoj svakodnevni rad

Britanska policija iz područja Devon i Cornwall još od 2015. godine testira dronove koji bi uskoro mogli zamijeniti dio policijskih službenika. Naime, ideja je da se za dio akcija umjesto stvarnih policajaca angažiraju dronovi koji bi taj posao mogli obaviti jeftinije, kvalitetnije i brže.

Prvenstveno se radi o akcijama kao što su: praćenje prosvjeda, praćenje remećenja reda i mira, traženje nestalih osoba, itd.

Testiranja su završena i pokazala su se uspješnima, pa će dronovi zaista početi djelovati kao svojevrsni policajci od ljeta ove godine.

Time će se u Britaniji otvoriti jedan sasvim novi vid korištenja dronova, a prema riječima osoba koje prate stanje, takvo što uskoro će se proširiti i van područja Devon i Cornwall. Britanija bi tako mogla postati jedna od zemalja koja će dio policajaca zamijeniti dronovima.

Upravo je i to veliki strah koji se polako uvlači među policajce. Ako dronovi zamijene policajce, to bi moglo značiti da će dio policijskih službenika izgubiti svoj posao.

S druge strane, neki smatraju kako će policijski ostati u službi, samo će biti raspoređeni na neke zadatke gdje bi se njihovo znanje moglo iskoristiti čak i bolje.

Bez obzira na sve, policija je trenutno u potrazi za ljudima koji znaju upravljati dronovima i koji bi trebali voditi cijeli projekt.

Vezani članci

Leave a Reply