Renault nije varao na testovima, pala vrijednost dionica

Renault nije varao na testovima, pala vrijednost dionica

Vrijednost dionica Renaulta pala je za čak 5 posto u četvrtak nakon što je kompanija negirala medijska izvješća da je desetljećima varala na testovima emisije. Proizvođač automobila je kategorički negirao sve optužbe.

“Renault vozila nisu opremljena s varanjem softvera koji utječe na sustav protiv zagađenja”, navodi se u priopćenju.

Pariško tužiteljstvo početkom ove godine pokrenulo je sudsku istragu protiv ove automobilske kompanije zbog mogućeg varanja na očitavanju emisija štetnih plinova.

Vrijednost dionica Renaulta tada je značajno pala usljed istrage. Trojica sudaca razmatrali su ovaj slučaj. Prethodno je vrijednost dionica tvrtke pala za čak 4,3 posto, na 82,58 eura, što je najniži nivo u posljednjih mjesec dana, međutim posljednji podaci su premašili stare.

Neka izvješća kazuju da istražitelji vjeruju da izvršnog direktora Carlosa Ghosna treba smatrati odgovornim za trenutno stanje u kompaniji.

Iako je pokrenuta istraga, još nikakvi konkretni zaključci nisu doneseni. Renault-Nissan Alliance je četvrti najveći proizvođač automobila na svijetu po prodaji. Isporučili su 9.960.000 vozila u 2016. godini.

Vezani članci

Leave a Reply