Seat najavio novi SUV s 5 i 7 sjedala

Seat najavio novi SUV s 5 i 7 sjedala

Seat najavljuje veliku ofenzivu u segmentu SUV vozila. Prije nekoliko mjeseci na domaćem se tržištu pojavila Seat Ateca, Seatov prvi SUV model. Zatim je najavljen crossover Arona čija prodaja starta krajem 2017. godine.

Treći Seatov SUV model za sada nema naziv, ali će biti izabran naziv nekog od španjolskih gradova. Spominju se Barna (kolokvijalni naziv koji koristi lokalno stanovništvo) te Mallorca, ali u igri je čak i naziv Formentera nastavljajujući se naziv Formentor.

Najavljuju ga kao perjanicu marke te će biti pozicioniran u segmentu iznad Atece. Novi SUV će dolaziti u verziji s pet i sa sedam sjedala, a baziran će biti na Volkswagenovoj MQB modularnoj platformi, na kojoj je nastala Škoda Kodiaq, s kojom će Seatov SUV dijeliti slične dimenzije. U ponudi će biti sve turbom pokretani motori, i benzinski i dizelski, uz pogon na prednje i na sve kotače.

Predsjednik marke Seat Luca de Meo najavio je novi SUV: „Ovaj automobil privući će nove kupce i poboljšati imidž marke. Dizajnirat će se u Barceloni, a proizvoditi u Njemačkoj. Proizvodnjom novog SUV-a u Wolfsburgu, samom srcu koncerna, ojačat će se veze između tvrtki Seat i Volkswagen.“

Novi SUV najavljen je na prezentaciji godišnjih rezultata marke Seat koja je s operativnom dobiti od 143 milijuna eura u 2016. godini ostvarila najbolji rezultat u svojoj povijesti. Novi modeli će dodatno poboljšati financijske rezultate tvrtke u nadolazećim godinama.

Vezani članci

Leave a Reply