Sjajni koncerti u travnju u Sarajevu

Sjajni koncerti u travnju u Sarajevu

Sarajevo će u travnju biti domaćin nekoliko odličnih koncerata. Tako će u četvrtak 6. travnja na dan kada se obilježava oslobođenje Sarajeva u sarajevskom Domu mladih Jasna Gospić održati gala koncert pod nazivom “Muzici s ljubavlju”.

Ovim glazbenim događajem bosanskohercegovačka istaknuta pjevačica obilježit će 40 godina bogatog muzičkog stvaralaštva i djelovanja na domaćoj, regionalnoj te glazbenoj sceni bivše Jugoslavije.
Koncert, koji organizira KJP Skenderija, bit će održan pod pokroviteljstvom premijera Županije Sarajevo Elmedina Konakovića i uz podršku Ministarstva za kulturu i sport KS i ministra Mirvada Kurića. Gosti na koncertu bit će Jasnine drage kolege i prijatelji, koji su dio njenog rođendanskog albuma dueta. To su Halid Bešlić, Željko Samardžić, Goran Karan, Sergej Ćetković, Mladen Vojičić Tifa, Duško Kuliš, Mustafa Šantić i Dženan Jahić. Koncert će trajati od 20 do 22:30 sati, a tip koncerta je gala, nekomercijalni.

Sarajevska publika s nestrpljenjem očekuje i “Noć majstora” glazbeni događaj na kojem će 14. travnja u dvorani „Mirza Delibašić“ nastupiti „Crvena jabuka“, „Električni orgazam“, Kiki Lesendrić i „Piloti“ i „Rock Simfonija“. Upravo zbog ovog spektakla Kiki Lesendrić i Srđan Gojković Gile, gitarista i frontmen „Električnog orgazma“ bili su u posjetu glavnom gradu BiH, gdje su se družili i sa Jasnom Gospić i Zvonimirom Đukićem Đuletom iz „Van Gogha“.
– Lijepo je vidjeti da će Sarajevo u travnju biti centar regije, kada će biti održano nekoliko odličnih koncerata, a drago mi je što smo dobili poziv za nastup od organizatora „Noći majstora“. Sretan sam što sam se nakon nekoliko godina sreo sa Jasnom Gospić. Ona je izuzetna pjevačica i žao mi je što 6. travnja ne mogu biti u Sarajevu u Domu mladih – kazao je Kiki Lesendrić.

Vezani članci

Leave a Reply