SPARK Startup Bootcamp i četvrta generacija startupa

SPARK Startup Bootcamp i četvrta generacija startupa

Od ukupno 25 prijava za četvrtu generaciju startupa u SPARKu, odabrano je 18 timova koji su u vremenskom periodu od 20.3. do 25.3.2017. imali priliku sudjelovati na Startup Bootcampu.

SPARK Startup Bootcamp je šestodnevni mentorski program osmišljen kako bi se timovi pripremili na pitchanje pred evaluacijskim odborom i općenito za cijeli startup svijet. U tome su pomagali brojni domaći i strani mentori poput Luke Sučića (Nest01), Cosmin Ochisora (Hubraum) i Aleše Špetića (Klevio).

Sudionici su prolazili kroz različite teambuilding aktivnosti, predavanja, radionice i individualne treninge s ciljem stjecanja potrebnih vještina kako bi ostvarili projektne ideje i razvili održive poslovne modele u SPARK startup programu. Od njih 18, odabrani su timovi koji su dobili priliku svoje ideje predstaviti pred odborom.

Odbor je bio oduševljen ovim idejama:

1. Illuminos Development će razvijati Musicum, web i mobilnu platformu koja će korisnicima omogućiti slušanje, kupnju i informacije o pjesmama kroz moderan i zanimljiv dizajn.
2. Rely će riješiti problem praćenja i uzimanja lijekova.
3. SMOR je skraćenica od Studentski Mobilni Online Radio, a bit će smješten u kombiju i napajati se solarnom energijom. Bit će svojevrstan glas omladine i košnica pozitivnih vijesti.
4. Uz aplikaciju Shop´n´Run doživjet ćete zabavno shopping iskustvo i uštedjeti vrijeme.
5. Toleero je platforma za pružanje feedbacka u restoranima, hotelima, kafićima i slično.
6. Empian je web platforma koja omogućuje jednostavan i cjelovit trgovački odnos između veleprodaja i maloprodaja kroz integrirani web shop.
7. PLATAN je crowdfunding platforma za implementaciju ideja poboljšanja infrastrukture u lokalnoj zajednici.

Svih ovih sedam startupa je primljeno u šestomjesečni startup program, u kojem će pretvoriti svoje ideje u stvarne proizvode i plasirati ih na tržište.

Vezani članci

Leave a Reply