Švedska sa 100 tisuća eura podržat će rad Rock škole Mostar

Švedska sa 100 tisuća eura podržat će rad Rock škole Mostar

Veleposlanstvo Švedske u Bosni i Hercegovini priopćilo je kako će sa 100.000 eura podržati osnovne aktivnosti Rock škole Mostar i to za trogodišnje razdoblje, od 2017. do 2019. godine

– Sretni smo što Švedska daje podršku za ovu dobru inicijativu – riječi su Marie Bergström, savjetnice u Veleposlanstvo Švedske.

Rock škola Mostar već petu godinu intenzivno radi s mladim ljudima koji imaju slične interesne zone. Polje djelovanja je glazba ali sam projekt ima veliki utjecaj na društvo općenito jer praktično okuplja mlade ljude koji surađuju i stvaraju zajedno, a to je, ističu iz Veleposlanstva Švedske. upravo i najbolji primjer izgradnje povjerenja među mladim ljudima Mostara i Bosne i Hercegovine.

“U današnjoj društveno-političkoj situaciji u BiH mladi ljudi su, nažalost, u dosta slučajeva razjedinjeni. Državne institucije nemaju adekvatne programe koji umrežavaju mlade i potiču povjerenje među njima samim. Programi tog tipa izuzetno su neophodni Bosni i Hercegovini koja je po svojoj strukturi i prirodi raznolika i s velikim potencijalom ako su međuljudski odnosi zdravi i ispravni. Graditi povjerenje možda je upravo i najbolje kroz kreativnu industriju. Mladima ne treba mnogo, trebaju im uvjeti za rad kako bi stvarali, kreirali, te u konačnici ispunili svoje snove. Timski rad jedini je ključ za dobar i kvalitetan uspjeh, a timski rad je upravo i taj koji potiče na razvoj povjerenja među ljudima uopće“, navodi se u priopćenju.

Vezani članci

Leave a Reply