Toshibina uprava odlučila prodati odjel za memorije

Toshibina uprava odlučila prodati odjel za memorije

Gotovo sve što se u posljednjim mjesecima piše vezano uz Toshibu jesu vijesti o njihovim financijskim problemima, računovodstvenim skandalima i gubicima koji im vise nad glavom. Kako bi umanjili nedavno otkrivene višemilijunske gubitke ostvarene neisplativim ulaganjem podružnice Westinghouse u nuklearne elektrane u SAD-u, uprava Toshibe odlučila je prodati jedan dio kompanije.

Na “bubanj” tako ide odjel koji se bavi proizvodnjom NAND flash memorija, a cijena će biti postavljena na najmanje 9 milijardi dolara. Taj će novac biti iskorišten za krpanje ogromne rupe u proračunu kompanije koju je ostavio spomenuti Westinghouse. Ta je kompanija zbog lošeg vođenja poslovanja jučer pokrenula postupak bankrota, oštetivši tako Toshibinu bilancu za prilično značajan iznos – baš negdje oko 9 milijardi dolara, što bi sada trebalo biti prikupljeno prodajom odjela za memorije.

Navodno da japanska kompanija ima 10-ak potencijalnih kupaca, među kojima su velika svjetska imena poput Foxconna, Microna, ali i neke banke i investicijski fondovi s Dalekog istoka.

Vezani članci

Leave a Reply