Jane Fonda i Robert Redford će dobiti Zlatnog lava za životno djelo

Jane Fonda i Robert Redford će dobiti Zlatnog lava za životno djelo

Jane Fonda i Robert Redford će na 74. Filmskom festivalu u Veneciji (Mostra) 1. rujna dobiti veliko priznanje za svoj životni rad.

Glumci će dobiti Zlatnog lava, a na Festivalu će svoju (svjetsku) premijeru prigodno imati originalni Netflixov film Our Souls at Night u kojem imaju glavne uloge. Film će biti prikazan izvan konkurencije.

Umjetnički ravnatelj Festivala Alberto Barbera Fondu je opisao kao iznimno uspješnu i talentiranu glumicu, a Redforda je nahvalio za Sundance filmski festival. Oboje će svoje nagrade dobiti na svečanosti prije spomenute premijere filma.

Our Souls at Night je četvrti film u kojem glume Fonda i Redford. 1966. su glumili u filmu Potjera bez milosti uz Marlona Branda, godinu kasnije su imali glavne uloge u filmu Bosonoga u parku, a 1979. su ponovno imali glavne uloge u filmu Električni konjanik. Romantična drama Our Souls at Night se temelji na istoimenom romanu Kenta Harufa (kod nas je preveden Naše duše u noći), a scenarij su za veliki ekran adaptirali Scott Neustadter i Michael H. Weber (Krive su zvijezde). Režiju potpisuje Ritesh Batra.

Film govori o udovici Addie (Fonda) koja odlazi u neočekivan posjet svom susjedu, također udovcu, Louisu (Redford). Prema romanu ona mu predlaže da spavaju zajedno, ali bez seksa, već samo da su tu jedno za drugo, da mogu razgovarati i pružiti si utjehu.

74. Filmski festival u Veneciji će se održati od 30. kolovoza do 9. rujna, a još nije poznato kad će Our Souls at Night biti dostupan na Netflixu.

Vezani članci

Leave a Reply