Kupaći kostimi kroz povijest

Kupaći kostimi kroz povijest

Izrađivali su ih čak i od vune. Kako je vrijeme prolazilo, kupaći kostimi postajali su sve manji, a žene sve samouvjerenije. Više ih nije bilo briga što drugi misle, već su prioritet dale tome da se osjećaju ugodno u svojoj koži.


Teško je zamisliti da su prije stotinjak godina, po paklenim vrućinama, žene imale teške vunene jednodijelne kupaće kostime – i bile su sretne. Kada se takav kostim namočio, bio je još teži i dugo se sušio. Nije bilo neuobičajeno vidjeti žene koje uz takav kostim nose dokoljenice pa čak i cipele. Bilo je to 20-ih godina prošlog stoljeća, a na pojedinim plažama su čak bili prisutni i „mjerači dužine kostima“.


Desetak godina kasnije pojavili su se rastezljivi materijali koji su oduševili pripadnice ljepšeg spola jer su fino prianjali uz tijelo i naglašavali ono ženstveno na njima. Prvi bikini predstavljen je javnosti 1946. godine. To što se vidi malo trbuha neke je oduševljavalo, druge sablažnjavalo. Gaćice su tada bile vrlo duboke tako da nisu otkrivale puno toga, nije se vidio čak niti pupak.

Od tada do danas modeli su postajali sve manji i tanji.

Pogledajte fotografiju kupaćih kostima kroz povijest.

 

Vezani članci

Leave a Reply