Milano zabranio selfie štapove i hranu na ulici

Milano zabranio selfie štapove i hranu na ulici

Čini se kako je u Italiji u zadnje vrijeme postalo popularno zabranjivati određene stvari. Nakon što su nedavno rimske vlasti ograničile konzumaciju alkohola, nove vijesti kažu kako je Milano zabranio uporabu selfie štapova, ali i prodaju ulične hrane na javnim površinama!

Želite li ovog ljeta “opaliti” dobru fotografiju na kojoj se nalazite ispred nekog od remek-djela milanske arhitekture, morat ćete prije svega vjerovati fotografskom umijeću prijatelja ili nekog prolaznika jer su selfie štapovi postali nepoželjni u gradu mode na sjeveru Italije.

Zabrana štapova za selfie samo je jedan u nizu propisa koje su donijele lokalne vlasti. Od sada pa sve do sredine kolovoza ljudima neće biti dozvoljena uporaba selfie štapova, a nova su pravila također zabranila prodavanje ulične hrane na javnim površinama.

Propisi su prije svega doneseni kako bi se spriječilo stvaranje gužvi i asocijalno ponašanje na vrhuncu turističke sezone. Ipak, gradski vijećnici možda će i produžiti ovu odluku jer smatraju kako grad treba razgledavati i pokušati ga doživjeti, a ne samo „pucati“ selfieje.

Inače, ovakva odluka nije nikakva novost u svijetu s obzirom na to da su štapovi zabranjeni na nekim mjestima u Londonu, ali i u 46 muzeja diljem Indije, uključujući Taj Mahal. Kad smo već kod Indije, recimo kako se radi o državi koja ima najveći broj smrtnih slučajeva zbog selfieja na svijetu.

Sudeći prema ovoj zabrani, Talijani su očito odlučili uvesti red u turizam jer je nakon ograničavanja konzumacije alkohola u Rimu i zabrane otvaranja novih hotela u Veneciji ovo još jedna u nizu mjera koja bi trebala biti dodatni plus za turizam na Čizmi.

Vezani članci

Leave a Reply