Direktor FIPA-e sudjelovao na Američkom biznis forumu za promociju i umrežavanje

Direktor FIPA-e sudjelovao na Američkom biznis forumu za promociju i umrežavanje

Veleposlanstvo SAD-a u Bosni i Hercegovini i Američka gospodarska komora u BiH (AmCham) organizirali su 22.09.2017. godine u Banja Luci Američki biznis forum za promociju i umrežavanje (U.S. Business Promotion and Networking Forum).

Tom prilikom direktor FIPA-e Gordan Milinić je sudjelovao na panelu „Strategic Outlook & Priorities from BiH Chambers and Associations“.

Ovo je prvi događaj ove vrste u BiH koji organizira Veleposlanstvo SAD i predstavlja odličnu priliku za uspostavljanje kontakata s američkim kompanijama, za upoznavanje sa svim programima podrške Vlade SAD i američkih kompanija i organizacija koji su na raspolaganju.

G. Milinić je u tijeku panela „Strategic Outlook & Priorities from BiH Chambers and Associations“ upoznao prisutne sa uslugama koje FIPA nudi potencijalnim i postojećim investitorima, osnovnim izazovima sa kojima se BiH suočava u privlačenju stranih investicija, kao i prednostima BiH za ulaganje.

Na forumu su ostvareni kontakti sa predstavnicima investicionog fonda KKR (Telemach), investicijskog fonda Advent International (Addiko banka), te kompanijama General Electric, Marriott, Becton Dickinson, NCR, Lanaco i mnogim drugim.

Vezani članci

Leave a Reply