Gmail sada pretvara tekst u link kada smatra da je potrebno

Gmail sada pretvara tekst u link kada smatra da je potrebno

Iz Googlea su objavili kako će se ovih dana svim korisnicima omogućiti korištenje nešto “pametnije” inačice njihovog Gmaila. Ova će popularna e-mail platforma, naime, početi unutar e-mail poruka prepoznavati tekst koji bi se mogao pretvoriti u link, te će tako i postupiti. Primjerice, kada vam netko pošalje poruku u kojoj je ispisana fizička adresa, broj telefona, ili pak e-mail adresa, Gmail će takav tekst razabrati iz konteksta i učiniti ga “klikabilnim”.

Drugim riječima, više neće biti potrebno označavati neki takav unos, pa ga kopirati i potom lijepiti u tražilicu, drugi e-mail i slično, već će se najbitnije akcije moći odraditi samo jednim klikom ili dodirom ekrana. Kliknete li na broj telefona, vaš telefon će ga automatski nazvati. U slučaju klika na e-mail adresu otvorit će se, očekivano, prozor za slanje poruke na tu adresu, a klikom na fizičku adresu otvorit će se zemljopisna karta Google Mapsa fokusirana na istu.

Ovaj će dodatak Gmailu stići na sve desktop račune, kao i na iOS i Android mobilne aplikacije (i Gmail i Inbox) ovih dana. Nije mnogo, ali i ovako malena ušteda vremena kada se pomnoži s više od milijarde korisnika i nekoliko milijardi mailova koje oni svakodnevno pošalju, mogla bi mnogima olakšati život.

Vezani članci

Leave a Reply