IKEA će graditi još dva objekta u Srbiji

IKEA će graditi još dva objekta u Srbiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je prilikom obilaska robne kuće Ikea sa veleposlanikom Švedske Janom Lundinom, da je u planu izgradnja još dva objekta u narednih pet godina, da će vrijednost ukupnih investicija biti 200 milijuna eura, što će značiti i više novih radnih mjesta.

Đorđević je rekao da dolazak Ikee otvara vrata i drugim velikim investicijama u Srbiju, što za tu zemlju predstavlja izravan doprinos boljem standardu i kreiranju novih radnih mjesta, navodi se u priopćenju.

“U planu je da u narednih pet godina izgrade još dva objekta, od kojih bi jedan nalik postojećem objektu Ikee trebalo da se nađe na drugoj strani grada. Vrijednost, tada, ukupnih investicija bit će 200 milijuna eura, a dobra vijest za sve naše građane je da će to značiti i nova radna mjesta. Verujem da će njihovi planovi biti realizirani, a da će naših 1.200 radnika tada biti radnici Ikee”, rekao je Đorđević.

Veleposlanik Lundin je zahvalio ministru Đorđeviću na posjeti Ikei i najavio da će Ikea postepeno širiti poslovanje u Srbiji i proširiti svoju mrežu suradnje s drugim poduzećima.

“Ikea za Švedsku predstavlja nešto izuzetno pozitivno u trgovinskim odnosima naše zemlje”, naglasio je veleposlanik i dodao da je otvaranje Ikee u Srbiji “još jedan korak naprijed u gospodarskim odnosima Srbije i Švedske”.

Đorđević je rekao da Švedska i Srbija imaju dobru suradnju, uz konstataciju da ta suradnja može biti mnogo bolja i intenzivnija, kako u oblasti privredne suradnje, tako i ukupne ekonomije.

On je podsjetio da je Ikea jedna od najvećih investicija u Srbiji, gdje je do sada investirano 60 milijuna eura, i da danas Ikea zapošljava 330 radnika.

Vezani članci

Leave a Reply