Neisplaćena devizna štednja – Rok za podnošenje zahtjeva do 31. prosinca

Neisplaćena devizna štednja – Rok za podnošenje zahtjeva do 31. prosinca

Rok za podnošenje zahtjeva za verifikaciju neisplaćenih deviznih štednji na temelju Zakona o načinu izvršenja presude europskog suda za ljudska prava (radi se o zakonu o izvršenju presude Europskog suda za ljudska prava u predmetu Ališić) ističe 31. prosinca ove godine.

Iz Veleposlanstva Republike Slovenije u BiH su pozivali korisnike, koji još nisu podnijeli zahtjev, da to učine što prije.

Navedeno vrijedi i za one slučajeve u kojima pitanje nasljeđivanja u ostavinskoj raspravi još nije riješeno, stoga bi bilo potrebno da i oni, koji su kao stranke uključeni u ostavinske rasprave, a postupak još nije završen, zahtjev za verifikaciju podnesu do kraja godine. Naime, podnošenje zahtjeva za verifikaciju nakon 31. prosinca 2017. godine više neće biti moguće, a navedeni rok se također neće moći produžiti.

– Zahtjevi koje će Fond za nasljedstvo primiti do kraja 2017. godine rješavat će se i nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva, sukladno shemi koja je određena u ZNIPESLP, te koju je kao odgovarajuću potvrdio ESLP u predmetu Hodžić protiv Slovenije. Sve dodatne informacije u svezi izvođenja postupaka verifikacije mogu se pročitati na internetskoj stranici Fonda Republike Slovenije za nasljedstvo priopćeno je iz Veleposlanstva Republike Slovenije u BiH.

Vezani članci

Leave a Reply