Poznati reper pokrenuo kampanju kako bi dokazao da je Zemlja ravna

Poznati reper pokrenuo kampanju kako bi dokazao da je Zemlja ravna

U svijetu danas ima sve više ljudi koji imaju suludu ideju kako je zemlja ravna. Jedan od njih je i poznati američki reper B.O.B., koji namjerava s istomišljenicima na internetu putem crowd-funding kampanje prikupiti sredstava za lansiranje satelita, kojim bi dokazao da je u pravu. B.O.B., pravim imenom Bobby Ray Simmons Jr, najpoznatiji je po velikom hitu “Nothin’ On You” s Brunom Marsom.

Vjeruje kako NASA čuva “rubove Zemlje”, braneći ljudima prilaz.

Na stranici GoFundMe pokrenuo je kampanju “Show Bob The Curve” (Pokažite Bobu zaobljenje), a namjera mu je prikupiti 200 tisuća dolara. Dosad ih je skupio 700. Inače, nije ovo prvi put da se Bo.B javlja u javnosti i “traži zaobljenje”. Lani je tako objavio fotografiju na kojoj se u pozadini vide dva grada.

– Ovi gradovi udaljeni su 16 milja. Gdje je Zemljino zaobljenje? Molim vas objasnite ovo – napisao je B.O.B., a odgovorio mu je nitko drugi nego jedan od najpoznatijih svjetskih astrofizičara Neil DeGrasse Tyson.

– Zemljino zaobljenje blokira 150 stopa (46 metara) na Manhattanu. A zgrade u Midtownu na Manhattanu su puuuno više od toga – napisao je Tyson. Zanimljivo je da je među onima koji su donirali novac bilo i onih koji podržavaju repera, ali i onih koji su uplatili pet dolara kako bi mu dokazali da je u krivu.

Vezani članci

Leave a Reply