Uključivanje u europsko tržište: Željeznice FBiH prevoze robu do Švedske

Uključivanje u europsko tržište: Željeznice FBiH prevoze robu do Švedske

Djelujući u okviru međunarodne željezničke unije na prezentaciji transportnih mogućnosti, Željeznice Federacije BiH pružile su podršku privrednim subjektima čija poslovna djelatnost predstavlja posebno izvoz roba i proizvoda iz BiH.

Tako su za potrebe bh. firme Mucic@company Željeznice FBiH organizirale prijevoz gotovih betonskih ploča iz Lukavca za uputnu stanicu Geteborg u Švedskoj.

Prve dvije kompozicije sa po 15 vagona su otpremljene 9. i 13. rujna dok je planirana i otprema i treće kompozicije čime bi se zadovoljila planska otprema korisnika prvog lota betonskih ploča od oko 2.000 tona.

Dalja realizacija prijevoza će se odvijati prema utvrđenoj dinamici, uvažavajući tehničke i organizacijske aspekte i primjenjujući pravne propise iz međunarodnog transporta roba.

Osim Željeznica FBiH u organizaciju ovog prijevoza na transportnoj udaljenosti od 2.270 kilometara uključeno je sedam nacionalnih željezničkih kompanija i brodska kompanija za prijevoz voza trajektom.

Švedska željeznička nacionalna kompanija je nova na listi željezničkih kompanija u Europi koja u organizaciji prijevoza ostvaruje poslovnu suradnju sa ŽFBiH.

“Ovim želimo poslati poruku svim potencijalnim korisnicima da Željeznice FBiH raspolažu potrebnim transportnim i stručnim resursima za realizaciju zahtjevnih transportnih projekata”, priopćeno je iz Željeznica FBiH, koje su najavile inteziviranje aktivnosti uključivanja na europsko transportno tržište.

Vezani članci

Leave a Reply