​SKK Neretva osvojio šest zlatnih, 5 srebrenih i 2 brončana odličja na državnom prvenstvu

​SKK Neretva osvojio šest zlatnih, 5 srebrenih i 2 brončana odličja na državnom prvenstvu

U Mostaru je u subotu u sportskoj dvorani u krugu Univerziteta Džemal Bijedić održano državno prvenstvo u karateu za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora (U 21) u organizaciji Karate saveza BiH i u tehničkoj organizaciji Sveučilišnog karate kluba Neretva iz Mostara.

Na Državnom prvenstvu je nastupilo oko 600 najboljih natjecatelja u katama i borbama iz BiH u ovome uzrastu.

Ekipa Sveučilišnog karate kluba Neretva uvjerljivo je bila najbolja s osvojenih 6 zlatnih, 5 srebrenih i 2 brončana odličja s dvostruko više osvojenih bodova od drugoplasirane ekipe.

Zlatna odličja osvojili su: Stela Brkić juniorke – 53 kg, Katarina Sušac U21 – 50 kg , Ajla Mahmutović U 21 – 55 kg, Ivana Galić U 21 – 61 kg, Veselko Brkić U 21 -75 kg, Marin Brkić U21 -84 kg.

Srebrena odličja osvojili su; Marko Lasić u konkurenciji kadeti -70kg kao i u konkurenciji juniori -68 kg, Aldin Mahmutović U21 – 84 kg ( poraz od klupskog kolege Marina Brkića) Anđela Soldo U21 -50 kg ( poraz od klupske kolegice Sušac), Matea Noah Medić +68 kg.

Brončana odličja osvojili su Iris Ćorić juniorke – 48 kg i Nikolina Dujmović +59 kg.

Šef stručnog stožera Miroslav Klepić koji je i pripremao i vodio natjecatelje prezadovoljan je rezultatima ali u svom tradicionalnom sportskom duhu žali za onima sto nisu osvojili odličja a uvjeren je da su dobri te za odličjima za koja je vjerovao da će biti sjajnija nego što jesu.

Natjecanje je bilo i izbornog karaktera za reprezentaciju BiH i uvertira je za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se za uzrast kadeta, juniora i mlađih seniora krajem listopada održava u Španjolskoj (Tenerife).

Zbog izuzetno visokih troškova oko 3.600 KM po natjecatelju a koje moraju osigurati klubovi i uplatiti Savezu iz kluba ističu da ne mogu osigurati sredstva za sve svoje reprezentativce te da je upitan nastup na svjetskom prvenstvu, bez obzira što su uvjerljivo najbolji u državi, te se nadaju razumijevanju institucija i sponzora.

Uprava kluba zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovo natjecanje održi a posebno članovima kluba i njihovim roditeljima, te sportskom savezu grada Mostara koji je ustupio dvoranu za natjecanje, t Ekonomskom fakultetu koji je ustupio Amfiteatar za sudački i trenerski seminar koji su održani dan ranije.

Vezani članci

Leave a Reply