19. Business cafe: Bh. proizvodi dostojni svjetskog tržišta

19. Business cafe: Bh. proizvodi dostojni svjetskog tržišta

Iz agencije Global Market Solutions najavljuju devetnaesti Business cafe u Sarajevu koji će se održati 10. listopada u Atrium sali hotela Europa sa početkom u 18 sati.

Nakon ljetne pauze Business cafe jedinstveni networking event nastavlja sa svojim misijom širenja pozitivne energije s ciljem razvijanja poduzetniče klime.

Na 19. Business cafeu svi prisutni će imati priliku poslušati priče koje inspriraju i dokazuju da je Bosna i Hercegovina zemlja u kojoj je moguće proizvoditi proizvode dostojne plasmana na svjetsko tržište.

O prilikama i izazovima s kojima se susreću poduzetnici u Bosni i Hercegovini govorit će gospoda Senajid Husić i Amar Mušeljić.

Senajid Husić je direktor konfekcijske-modne kompanija Bontex iz Maglaja, koja se bavi proizvodnjom muških i ženskih košulja i svoje proizvode plasira na Europsko tržište: u Švicarsku, Njemačku, Austriju, Italiju, Sloveniju i druge zemlje.

Nakon jedanaest godina rada i zalaganja, Bontex zapošljava oko 250 radnika u koje spada poprilično mlad i ambiciozan kadar.

O važnosti organizacije i humanom sistemu upravljanja govorit će gospodin Husić koji vjeruje da u kompanijama gdje je zdrava radna klima – mora biti i uspjeha.

Amar Mušeljić je mladi poduzetnik i vlasnik novoosnovane kompanije AM ISKRA iz Kaknja. AM ISKRA je jedina kompanija u Bosni i Hercegovini za proizvodnju LED sijalica. On će pričati o razlozima pokretanja biznisa te sticanju uvjeta za uplovljavanje u poduzetničke vode. Time će pokušati ohrabriti sve prisutne da je sve je moguće sad i ovdje.

Zainteresirani za event mogu se prijaviti putem emaila info@gms.ba. Ulaz na event je besplatan, a broj mjesta ograničen.

Sponzori ovog eventa su BH Telecom, Domoinvest i Udruženje gospodarstvenika Pozitiv.

Vezani članci

Leave a Reply