I Putin bi se htio voziti u Tesli

I Putin bi se htio voziti u Tesli

Ruski predsjednik izjavio je kako se može zamisliti za upravljačem električne Tesle, ali i kako misli da postoje ekološki bolja rješenja u cestovnom prometu, no što je to električna energija.

“Zašto ne?” odgovorio je ruski predsjednik na pitanje bi li kupio Teslu u okviru energetskog foruma koji se ovog tjedna održava u Moskvi. Putin je pritom i uzvratio protupitanjem: “Što mislite, da ćemo se voziti u zaprežnim kolima ili nečem sličnom? Ne, nećemo se voziti u kolima. Ili možda u tenkovima?“

Putin je izjavio kako mu se sviđaju električni automobili koje su mu pokazali američki i japanski proizvođači, no naglasio je kako se za proizvodnju električne energije kojom se pune baterije u automobilima još uvijek u najvećoj mjeri koriste fosilna goriva. “Zato gorivo poput prirodnog plina smatram ekološki prihvatljivijim u odnosu na električne automobile”, rekao je Putin.

Putin je veliki obožavatelj automobila, a nerijetko koristi prilike da promovira domaću autoindustriju. Uskoro će tako preuzeti i novu predsjedničku limuzinu koja se razvija u okviru projekta Kortezh u kojem participira i njemački Porsche.

Vezani članci

Leave a Reply