Kotlica o Bosnalijeku: Nove mogućnosti za plasman 200 proizvoda u inozemstvo

Kotlica o Bosnalijeku: Nove mogućnosti za plasman 200 proizvoda u inozemstvo

Komentirajući ulazak Bosnalijeka u vlasničku strukturu kompanije Pharmamed Travnik, direktor Sanjin Kotlica je kazao da Bosna i Hercegovina u farmaceutskoj industriji zasigurno ima šta ponuditi na europskom i svjetskom tržištu.

“Raduje nas činjenica da je kompanija Bosnalijek prepoznala Pharmamed kao partnera na domaćem terenu, jer Bosna i Hercegovina u farmaceutskoj industriji zasigurno ima što ponuditi na europskom i svjetskom tržištu lijekova, herbalnih lijekova i dijetetskih proizvoda”, izjavio za Fenu Sanjin Kotlica direktor Pharmameda.

Kotlica je kazao da, iako su njihovi proizvodi već prisutni na europskom tržištu, tržištu Bliskog istoka i afričkom tržištu, ovo će biti značajan iskorak i otvaranje novih mogućnosti za asortiman od preko 200 proizvoda, uključujući lijekove, medicinska sredstva, dijetetske proizvode, te kozmetiku i kozmetiku s posebnom namjenom.

“Vjerujemo da ćemo zajedno s Bosnalijekom napraviti jači iskorak na postojećim tržištima. Sigurni smo da će suradnja s ovako velikom farmaceutskom kompanijom, koja u posljednje vrijeme bilježi stalni rast proizvodnje i prihoda, te ostvaruje prodor na ogromno rusko tržište i druga inozemna tržišta, otvoriti i realne mogućnosti za plasman Pharmamedovih proizvoda, te umnogome olakšati rast i razvoj naše kompanije”, ističe Kotlica.

Vezani članci

Leave a Reply