Predstavljeni potencijali bh. gospodarstva na sajmu ‘ZEPS 2017’

Predstavljeni potencijali bh. gospodarstva na sajmu ‘ZEPS 2017’

Drugog dana 24. generalnog bh. sajma ZEPS 2017 i 14. međunarodnog sajma metala ZEPS Intermetal velik broj gospodarstvenika posjetio je štand Privredne komore FBiH, na kojem su predstavljeni potencijali bh. gospodarstva.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, velik broj izlagača je na svojim štandovima ponudio visoko kvalitetne i moderne proizvode koji su proizvedeni u BiH.

U organizaciji Trgovinskog odjela Austrijskog veleposlanstva u BiH održan je ‘Austria Show case’ – Metaloprerada lohn poslovi u metalskoj branši. Osam tvrtki iz Austrije na ovom događaju su ponudile svoje proizvode i usluge, ali isto tako i poslove za bh. kompanije. Imajući u vidu da je kvaliteta proizvoda bh. metalske branše prepoznata u Austriji, značajan broj bh. tvrtki je uzeo učešće i obavio razgovore s predstavnicima tvrtki iz Austrije.

Udruženje metalne i elektro industrije PKFBiH je prepoznalo značaj ovog događaja i uputilo poziv svojim članicama da iskoriste priliku da izravno s tvrtkama iz Austrije održe sastanke i pokušaju doći do poslovnih dogovora.

Budući da se prerađivačka industrija susreće s nedostatkom stručne i kvalificirane radne snage, u sklopu sajma bit će održana i panel diskusija o temi ‘Stručno obrazovanje kroz praktičnu nastavu u metalskom sektoru u BiH – praktična nastava u gospodarskim subjektima prednosti i izazovi’, priopćeno je iz PKFBiH.

Vezani članci

Leave a Reply