Xiaomi rastura: U rujnu prodao više od 10 milijuna smartfona!

Xiaomi rastura: U rujnu prodao više od 10 milijuna smartfona!

Ne zovu bez razloga mlađahnu kompaniju Xiaomi „kineskim Appleom“ – nakon prve pojave na tržištu kompanija je počela žariti i paliti kineskom i svjetskom smartfon scenom, no tada dolazi malo teža 2016. godina iz koje kompanija izlazi pametnija i jača.

Nije tajna da volimo proizvode ove odlične kineske kompanije čiju kvalitetu sve više prepoznaju i korisnici u Hrvatskoj i šire. Glavni izvršni direktor kompanije Xiaomi, a ujedno i njezin osnivač, Lei Jun je proslavio veoma važnu prekretnicu za Xiaomi. Naime, kompanija je u rujnu ove godine isporučila više od deset milijuna pametnih telefona. Ovo je prvi put da se u periodu od mjesec dana kupcima isporučio tako veliki broj pametnih telefona.

Zanimljiv je podatak kako je jedan od deset isporučenih smartfona prodan u Indiji gdje se kao najpopularniji pokazao Redmi Note 4 model koji nudi odličan omjer cijene i kvalitete u što smo se i sami imali prilike uvjeriti. Indijski Flipkart i Amazon bilježe veliki porast broja prodanih Xiaomi smartfona što jasno govori kako su i stanovnici Indije prepoznali kvalitetu ove kineske kompanije.

Sve nam ovo ukazuje na to kako se Xiaomi polako, ali sigurno vraća na vodeće pozicije na svjetskoj smartfon sceni nakon 70 milijuna isporučenih smartfona 2015. godine te naglog pada prodaje u 2016. godini kada je zabilježeno samo 58 milijuna isporučenih primjeraka. Kompaniji se u 2017. čini se smiješi veliki uspjeh.

Vezani članci

Leave a Reply