Appleov digitalni asistent Siri aktivno koristi 500 milijuna korisnika

Appleov digitalni asistent Siri aktivno koristi 500 milijuna korisnika

Appleov digitalni asistent Siri zasigurno je najpoznatiji na tržištu, ali i najpopularniji jer koristi ga aktivno pola milijarde korisnika! To je rast od 125 milijuna u odnosu na lipanj prošle godine i takva situacija ne bilježi se isključivo zbog korištenja Siri na iPhone ili iPad uređajima već i na drugim Appleovim uređajima.

Konkretnije, riječ je još o Mac računalima, Apple Watch i Apple TV, a velika su očekivanja i od HomePod, koji bi svakako mogao izazvati dodatne pozitivne rezultate za kompaniju ne samo po pitanju korištenja Siri već i po pitanju rasta prihoda. Također, Appleova objava o tome koliko se Siri točno koristi na mjesečnoj razini u ovom trenutku zanimljiva je i jer otkriva neke detalje Appleova poslovanja.

Naime, s obzirom da je u lipnju prošle godine Apple objavio 375 milijuna aktivnih korisnika koji se služe sa Siri, a sad je objavio 125 milijuna više, matematika je jasna. Jer, zna se da je u četvrtom kvartalu prošle godine isporučeno 87,7 milijuna iPhonea, 21,7 milijuna Macova, što nas dovodi do brojke od 119,1 milijuna uređaja sa Siri asistentom.

Apple Watch i Apple TV prodaja nije objavljena, ali u četvrtom kvartalu preostaje 5,9 milijuna “prostora”. S obzirom da se godišnje isporuči između deset i 15 milijuna Appleovih pametnih satova, to bi na kvartalnoj razini značili njih između 2,5 i 3,75 milijuna tako da se može zaključiti i da je tijekom posljednjeg kvartala prošle godine isporučeno između 2,15 i 3,4 milijuna Apple TV uređaja.

Nisu to razine na kojima je Apple navikao poslovati, ali konkurencija u velikoj većini slučajeva nije ni blizu takvim brojkama. To je ono što budi optimizam i u najbogatijoj tehnološkoj kompaniji na svijetu morali bi se više koncentrirati upravo na taj detalj. Barem dok HomePod na tržištu ne zaživi u potpunosti jer tad kreće istinski uzlet.

Sve ono što je Amazon uspio s Echo i asistentom Alexa, Apple će sigurno uspjeti pratiti pa i nadmašiti. Stoga, kad se pridoda Google u “jednadžbu”, možemo slobodno reći da će 2018. biti godina digitalnih asistenata.

Vezani članci

Leave a Reply