Četiri navike koje će vas postarati preko noći

Četiri navike koje će vas postarati preko noći

Starenje je normalna i neizbježna stvar, no postoje neke pogreške koje možete izbjeći, a koje škode vašoj koži te vas mogu postarati, takoreći, preko noći. Liječnica Purvisha Patel otkrila je za “Women’s Health” neke od tih pogrešaka.

1. Spavanje na licu – Vrlo jednostavno, kod ovakvog načina spavanja na scenu stupa gravitacija, što dugoročno dovodi do vješanja kože na licu, a već kratkoročno uzrokuje podbuhlost. Patel preporučuje spavanje na leđima.

2. Neumivanje – Mnoge žene zaborave skinuti šminku prije spavanja, ali to je korak koji ne želite preskočiti. Pranje lica prije spavanja ključno je za uklanjanje prljavštine, znoja i šminke koji su se nakupili kroz dan.

3. Previše proizvoda za njegu lica – Ako koristite brojne proizvode, a niste sigurni kako ih zapravo trebate koristiti, to može biti štetno za vašu kožu. Držite se proizvoda s kojima ste upoznati i koji djeluju za vaš tip kože.

4. Nedostatna konzumacija vode – Hidratacija je važna i iznutra. Kad ne pijete vodu, koža se kratkoročno suši i izgleda naborano oko očiju, a dugoročno gubi elastičnost. Patel preporučuje konzumaciju barem šest čaša vode na dan.

Vezani članci

Leave a Reply