Direktor Deutsche Telekoma ističe da će 5G mreže donijeti revoluciju u usluge

Direktor Deutsche Telekoma ističe da će 5G mreže donijeti revoluciju u usluge

Mobilne mreže pete generacije (5G) su pred nama, za dvije godine trebale bi biti standard i zato ne čudi što su giganti ICT industrije već naveliko u fazi testiranja svih potrebnih stavki da bi nova tehnologija imala snažne temelje kad se pojavi na tržištu. Među njima je i njemački div Deutsche Telekom, koji je posebno inspiriran i uzbuđen zbog noviteta koji stižu s 5G.

Primjerice, naglašavaju u kompaniji da će se 5G mreža monetizirati na način koji će pomoći svima, od korisnika općenito pa do automobilske industrije i zdravstva. A od svega bi trebao profitirati DT. Naime, primjer profita svakako jesu rješenja za parkiranje u Hamburgu, za koja se koriste senzori i od prihoda kompletnog sustava na kojem se bazira, udio dobiva upravo DT.

Njegova infrastruktura raširena je po cijeloj Njemačkoj i uz 5G će dobiti dodatni poticaj. Prednost je to situacije iz ne tako davne prošlosti, kad je DT bio monopolist u Njemačkoj, baš kao nekad i u Hrvatskoj. To se promijenilo, ali infrastruktura je ostala kao zalog za budućnost i s 5G će se početi vraćati.

“Naš kompletni ekosustav se mijenja i više nećemo samo prodavati pakete korisnicima već ćemo sudjelovati u razvoju, rješenjima i samim time modelu po kojem stižu prihodi”, rekao je izvršni direktor DT-a Tim Hoettges.

To je dokaz da DT ne gleda samo na mrežu kao takvu, u smislu onoga što može nuditi za mobilne uređaje. Ne, DT će se uključiti u svaki djelić tržišta koje će profitirati od nove tehnologije, a potencijal je enorman. Naime, 5G će cijele gradove pretvoriti u “pametne”, donijet će revolucije na području prijevoza, obrazovanja, zdravstva, proizvodnje… Istovremeno, Internet stvari (IoT) će doživjeti (r)evoluciju i biti uključen u sve to iznimna je privilegija.

Velikan kao DT ima sve potrebno da od samog starta pruža 5G brzinu, ali i popratne usluge koji će pomoći da se iz nove tehnologije izvuče maksimum.

Vezani članci

Leave a Reply