Fipa: Američka firma spremna da uloži u BiH od 10 do 100 milijuna dolara

Fipa: Američka firma spremna da uloži u BiH od 10 do 100 milijuna dolara

Direktor američke kompanije AMG International Trading & Investment Nil Hamz izjavio je danas u razgovoru sa direktorom Agencije za unapređenje stranih investicija BiH /Fipa/ Gordanom Milinićem da je ova firma spremna da uloži u BiH od 10 do 100 milijuna dolara.

Ova kompanija iz Los Angelesa bavi se industrijskom proizvodnjom, međunarodnom trgovinom, upravljanjem proizvodnim objektima i slično.

Hamz je iskazao interesovanje za investiranje u različite oblasti, s tim što bi se počelo sa osnivanjem vlastite slobodne zone na površini od 30. 000 metara kvadratnih iz koje bi proizvodnja isključivo bila namijenjena izvozu, priopćeno je iz Fipe.

Direktor američke kompanije će u pratnji predstavnika Fipe obići potencijalne lokacije u BiH za svoju buduću investiciju, te nakon analize lokacija donijeti konačnu odluku.

Fipa će preduzeti sve potrebne mjere kako bi investitoru bili prezentirani svi postojeći projekti u BiH, uz uključivanje svih nadležnih institucija radi uspješnog realiziranje investicije.

Ova američka firma je prvobitno bila osnovana na Bliskom istoku 1958. godine, da bi 1988. godine preselila svoje sjedište u SAD, pri tome zadržavajući urede na Bliskom istoku, Africi i Istočnoj Europi.

Osim u SAD, proizvodne pogone ima u Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Maroku, Libanu, Libiji i Iraku.

Vezani članci

Leave a Reply