3 stvari koje vam trener želi otvoreno reći u lice

3 stvari koje vam trener želi otvoreno reći u lice

Uloga osobnog trenera jest ta da vas motivira, podržava, nauči i vodi tako da svaku vježbu radite sigurno i učinkovito i oni će se uvijek truditi da vas održe dovoljno motiviranima za vježbanje.

Njihov je posao da vi uspijete u svom naumu i svoj trud pretvorite u najbolje rezultate, ali se često nađu u situaciji kada vam ipak ne mogu reći ono što im je na umu.

Razmislite malo o tome: vaš trener nije osoba koja će samo stajati uz vas i pokazivati vam vježbe. On će se uvijek potruditi zadržati vaš entuzijazam, odgovoriti na sva vaša pitanja i biti pozitivan prema vama.

Ako će mu neka od tih odlika nedostajati, on bi svakako htjeo da mu to i kažete, ali onda bi vam možda bilo malo neugodno. Mogli biste se zbog toga osjećati loše, zar ne?

I treneri se osjećaju na isti način, jer ako vi pokažete svoje nedostatke i neodlučnost, oni se isto tako neće usuditi otvoreno vas kritizirati. Zbog straha da bi mogli povrijediti vaše osjećaje ili čak izgubiti posao!

Zato su treneri napravili kratak popis s tri glavne stvari koje bi željeli da vam mogu reći u lice, što vas kao klijente možda ne bi razveselilo, ali bi svakako pomoglo poboljšati vaš trening.

Oni često šute zbog vas, iako bi vam nekad najradije otvoreno rekli:

1. Nemojte imati izgovore

Svatko ponekad može imati valjan izgovor da ne dođe na trening ili da nekoliko dana ozbiljno upropaštava svoje napore nezdravom prehranom, ali stalna opravdanja trenerima ne samo na idu na živce, već njih kao stručnjake stalno vraća na početak. Ni njima nije lako raditi s nekim tko se ne trudi dovoljno, ali svejedno očekuje one obećane rezultate.
“S takvima je najbolje već u početku prekinuti suradnju, dok se osoba ne sredi i ne odluči zapeti onako kako treba, jer u suprotnom oduzimaju dragocjeno vrijeme trenera koji je u to vrijeme mogao pomoći nekom drugom, s ozbiljnijim pristupom treningu”, otvoreno su rekli treneri.

Zapamtite, trenerima je to posao, a nitko ne voli raditi s lošim klijentima.

2. Ne kasnite na treninge

Vezano uz stvar koja ih najviše živcira – nedolazak na trening, druga stvar koja im ide na živce jest vaše kašnjenje. To što je teretana u vrijeme vašeg dolaska poluprazna ne znači da vaš trener ima vremena raditi s vama i nakon dogovorenog termina.

Treneri rijetko kada rade samo s jednim klijentom pa si tako i organiziraju svoj rad, a ako vi kasnite ili se uopće ne pojavite, trener ne može u vaše vrijeme ubaciti nekog drugog. Zato mnogi treneri imaju politiku da naplate odrađeni sat, čak i ako vi niste vježbali, ako im to niste javili barem dan ranije, zato što i njihovo vrijeme njima predstavlja novac, kao i vama.Isto je i s kašnjenjem. Kasnite li pola sata, naplatit će cijeli trening, a odraditi s vama samo pola, zbog klijenta s kojim radi poslije vas.

3. Nije vam trener kriv ako vi ne vidite rezultate

Jedna je stvar ako sve radite po pravilima, a trener vam zadaje suviše lake i neučinkovite vježbe. Tada je za izostanak rezultata zaista kriv trener, no to se doista rijetko kada dešava s obzirom na to da većina trenera zna procijeniti razinu snage i kondicije svojih klijenata te znaju dobre savjete o prehrani. Zato se obično i kaže da je trener zapravo vaše tajno oružje, no znajte da oružje ne osvaja rat, već su ljudi ti koji svojim postupcima dolaze do rezultata.

Vi ste ti koji moraju obaviti posao da bi se rezultati mogli vidjeti. Ne trener. On je samo vaše tajno oružje koje će vam pokazati put do rezultata.

Vezani članci

Leave a Reply