Bez kemikalija: Očistite dom koristeći eterična ulja

Bez kemikalija: Očistite dom koristeći eterična ulja

Savršeno čista kuhinja može zvučati kao lavovski posao, ali uz nekoliko prirodnih pomagača, i to će biti lak zadatak. Imajte na umu da prema feng shui filozofiji čista kuhinja znači i više novca u džepu, što je svakako super povod za čišćenje.

“Čista kuhinja bez suvišnih detalja donosi novac”, savjetuje Suzanne Metzger, feng shui savjetnica. To nije samo mjesto na kojem se priprema hrana nego i izravna poveznica za privlačenje novca, pa je držite čistom i urednom.

Za još deblji novčanik redovito čistite pećnicu i štednjak. U tome će vam najviše pomoći ocat. Pomiješajte ga s malo vode i dobit ćete univerzalno sredstvo za čišćenje svih površina, od podova do sudopera.

U odvode ubacite jednu žlicu sode bikarbone, zatim dodajte pola šalice octa i pokrijte odvod. Pustite smjesu da djeluje najmanje pet minuta pa sve zalijte s osam čaša kipuće vode.

Eterično ulje čajevca ima snažna antibakterijska svojstva. Može se koristiti u bilo kojem dijelu kućanstva. Jednu kap stavite na vaticu pa je stavite na dno kante za smeće. Možete zaboraviti na neugodne mirise.

Vezani članci

Leave a Reply