BMW objavio da im je prošla godina bila najuspješnija ikad, neto dobit iznosila 8,7 milijardi eura

BMW objavio da im je prošla godina bila najuspješnija ikad, neto dobit iznosila 8,7 milijardi eura

Njemački proizvođač luksuznih automobila BMW objavio je da mu je neto dobit u 2017. uzletjela 26 posto, na rekordnih 8,7 milijardi eura, potaknuta snažnom potražnjom za elektrificiranim vozilima i poreznom reformom u SAD-u.

Iz grupe sa sjedištem u Muenchenu izvijestili su u četvrtak da su prošle godine isporučili 103.080 elektrificiranih modela automobila, čak 65,6 posto više nego u prethodnoj godini.

Do kraja iduće godine namjeravaju ih isporučiti pola milijuna.

Prošle je godine grupa u čijem su vlasništvu i brendovi Mini i Rolls-Royce isporučila 2,46 milijuna vozila, 4,1 posto više nego u godini ranije.

“Iza nas je najuspješnija godina u povijesti naše kompanije – osmu godinu zaredom ostvarili smo rekordne razine prihoda i dobiti”, naglasio je predsjednik uprave BMW-a Harald Krueger.

Prema zacrtanim bi ciljevima i 2019. trebala biti rekordna a u ovoj godini planiraju dodatno povećati broj isporučenih automobila.

“Ove godine ciljamo na novi rekord u stavci prodaje, uz blago povećanje broja isporučenih automobila u odnosu na prethodnu godinu”, napominje Krueger.

U BMW-u nisu spominjali bojazni od trgovinskog rata nakon prijetnje američkog predsjednika Donalda Trumpa uvođenjem carina na uvoz čelika i aluminija.

Upozorili su ipak da očekuju da će “političko i ekonomsko okruženje i dalje biti obilježeno snažnim oscilacijama”.

Vezani članci

Leave a Reply