Bosnalijek ostvario rekordnih 107 milijuna KM prihoda

Bosnalijek ostvario rekordnih 107 milijuna KM prihoda

Bosanskohercegovačka farmaceutska industrija bilježi dobre poslovne rezultate, a potvrda tome je podatak da je najveći domaći proizvođač Bosnalijek u 2017. godini ostvario prihode od prodaje u iznosu od 153 milijuna KM, što je za 17 milijuna KM, odnosno 13% više od prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. Dobit prije oporezivanja iznosila je 13 milijuna KM, i to je za 12% više od dobiti ostvarene u prethodnoj godini. Uz podatak da je na inozemnim tržištima prošle godine ostvareno rekordnih 107 milijuna KM, odnosno 70% ukupnog prihoda Bosnalijeka, predsjednika Uprave, Nedima Uzunovića posebno raduje podatak da kompanija nastavlja s jačanjem pozicije tržišnog lidera u BiH, uz realizirani rast prihoda od prodaje od 7%.

To je, ističe, potvrda, da bh. građani sve više cijene i vjeruju u domaće farmaceutske proizvode. Svi spomenuti pokazatelji su, dodaje, itekako ohrabrujući zbog ambicioznih investicijskih planova u sljedećom razdoblju. ”Raduju nas ovi podaci koji dolaze kao potvrda našeg predanog rada i dokaz da se ograničenja koja nam nameće okruženje u kojem djelujemo mogu premostiti ako ih prihvatimo kao izazove. Izuzetno smo motivirani da nastavimo istim putem, slijedeći suvremene trendove u farmaceutskoj industriji i potrebe pacijenata. Kontinuirano ulažemo u širenje portfolija i certificiranje kvalitete naših proizvoda, kako bi Bosnalijek i njegovi proizvodi stekli afirmaciju na svjetskom tržištu lijekova”, ističe Uzunović.

Bosnalijek je u 2017. godini uspješno okončao značajne projekte započete u ranijim godinama, a prije svega projekat izgradnje novog objekta kontrole kvalitete u kojoj su osigurani optimalni uvjeti i vrhunska laboratorijska oprema usklađena s najnovijim tehnološkim dostignućima u farmaceutskoj industriji. Podsjećamo, u drugoj polovini prošle godine Bosnalijek je preuzeo udio u domaćoj kompaniji Pharmamed d.o.o., što je poticaj za dalji razvoj ukupne farmaceutske industrije u BiH.

Vezani članci

Leave a Reply