Danas je Svjetski dan voda: U BiH se pročisti oko 22 posto otpadnih voda

Danas je Svjetski dan voda: U BiH se pročisti oko 22 posto otpadnih voda

Prema podacima Agencije za statistiku BiH u Bosni i Hercegovini je, tijekom 2016. godine, došlo do značajnog povećanja količine urbanih otpadnih voda koje se pročišćavaju. ”Skok s 4 na 22 posto prečišćenih otpadnih voda rezultat je puštanja u rad više novih uređaja za tretman urbanih otpadnih voda. Na ovaj način Bosna i Hercegovina je dobila znatne količine pročišćene vode koja se može ponovo iskoristiti, a istovremeno je smanjila stupanj zagađenja okoliša”, priopćeno je iz Agencije za statistiku BiH. Kako se navodi, po količini pročišćene urbane otpadne vode Bosna i Hercegovina se sada uvelike približila zemljama iz okruženja.

U Hrvatskoj se pročisti oko 37 posto, u Srbiji nešto više od 10 posto, a u Sloveniji oko 57 posto urbanih otpadnih voda. U razvijenim europskim zemljama taj postotak je daleko veći pa se u Nizozemskoj pročisti, na primjer, oko 99 posto, a u Luksemburgu skoro 97 posto.

 

Naš partner Adepto Company nudi savršena rješenja za filtriranje vode u domaćinstvima, stomatologiji, medicini i industriji. Njihove proizvode i usluge možete pogledati na njihovoj službenoj stranici Adepto Company.

Vezani članci

Leave a Reply