Galaxy S9 baterija na stres-testu! Tko je od velikana najizdržljiviji?

Galaxy S9 baterija na stres-testu! Tko je od velikana najizdržljiviji?

YouTube kanale XEETECHCARE smo već spominjali kada smo pisali o testu brzine koji je neke od vas iznenadio, a neki su rezultate i očekivali ( Galaxy S9+ vs. iPhone X – Test brzine (iznenađujući rezultati)! ). Radilo se testu brzine između Galaxy S9+ modela i Appleovog iPhone X pametnog telefona na kojemu bismo Samsungu priznali konačnu pobjedu s obzirom na to da nemaju toliko zatvoren sustav proizvodnje vlastitog hardvera i posebnog zatvorenog softvera.

Ovaj put spomenuti YouTube kanal, napravio je ogromni stres-test baterija svih popularnijih flagship modela koje je autor imao pri ruci. Stres-test sigurno ne odgovara stvarnoj autonomiji s obzirom na to da različiti modeli različito troše bateriju u pozadini kada korisnik aktivno ne koristi uređaj, no čak i ovakav test može dati okvirne dojmove o tome koliko je koji hardver energetski učinkovit pri korištenju. Stres-test čine 1 sat reprodukcije glazbe, 1 sat korištenja Instagrama, 1 sat korištenja Facebooka, 2 sata reprodukcije videa na YouTubeu, 2 sata igranja igara i korištenje kamere do „smrti“ tj. do kompletnog isključivanja pametnog telefona.

Na testu su se našli različiti „velikani“ među pametnim telefonima pa su tu očekivano uz novi Galaxy S9 i Galaxy S9+, iPhone X, Galaxy S8 i S8+, Galaxy Note 8, OnePlus 5T, Pixel 2XL i LG V30 (koji je do ovog testa bio šampion). Galaxy S9 i S9+ nisu drastično promijenili veličine svojih baterija pa će ovakav test pokazati je li noviji hardver zbilja štedljiviji. Postavimo razinu osvijetljenosti na 80% i krenimo!

Nakon 8 sati i 24 minute konstantnog snimanja, rezultati su poprilično razočaravajući za novu Galaxy liniju. Iako se Appleov iPhone prvi predao na točno 7 sati testiranja, Galaxy S9 je uslijedio samo 38 minuta poslije njega, a S9+ je prestao sa znakovima života na 8 sati i 13 minuta testiranja. S obzirom na to da je S8 model izdržao 7 sati i 4 minute, a S8+ 8 sati i 11 minuta, nikakav drastični pa čak ni primjetan porast u autonomiji ne možemo primijetiti. Nadamo se barem da je Samsung novijim hardverom i softverom uspio srediti „standby“ pražnjenje baterije. Šampion je i dalje ostao LG V30 koji je i nakon 8 sati i 24 minute ostao još uključen. Ostatak natjecatelja je pokazao itekako očekivane rezultate pa bismo definitivno pohvalili OnePlus 5T koji i dalje slovi kao jedan od jačih natjecatelja u pitanju autonomije.

Vezani članci

Leave a Reply