Starbucks nudi deset milijuna dolara za ideju za novi dizajn šalica

Starbucks nudi deset milijuna dolara za ideju za novi dizajn šalica

Američki lanac kafića Starbucks nudi deset milijuna dolara za ideju za novi dizajn šalica za kavu koje će se lakše reciklirati.
Šalice za kavu su noćna mora za životnu sredinu. Iako se izrađuju od kartona, unutrašnji dio šalice presvučen je tankim slojem plastike da bi se što bolje zadržala toplina i spriječilo curenje.

Međutim, upravo taj sloj plastike čini šalicu nezgodnom za recikliranje i potrebno je čak 20 godina da bi se šalica raspala, prenosi CNN.

„Svake godine se u svijetu distribuira oko 600 milijardi takvih šalica, dok je naših sigurno oko šest milijardi“, priopćili su iz Starbucksa dodajući kako već neko vrijeme rade na ovom problemu, ali bezuspješno.

Upravo zbog svojih neuspješnih pokušaja, kompanija je objavila novo natjecanje za šalicu sa unutrašnjom oblogom od biljnih vlakana, koja može da spriječi curenje vruće tekućine.

“Nitko nije zadovoljan dosadašnjim rezultatima i kašnjenjima“, izjavila je Colin Chepmann iz Starbucksa, dodajući da se nada da će ovo natjecanje  napokon dati rezultate.

Vezani članci

Leave a Reply