VIDEO: Najstariji američki proizvođač oružja ide u stečaj

VIDEO: Najstariji američki proizvođač oružja ide u stečaj

REMINGTON Outdoor, najstariji američki proizvođač vatrenog oružja, objavio je da ide u stečaj, piše Financial Times.

Nakon više od 200 godina poslovanja, tvrtka Remington Outdoor objavila je da ide u stečaj. Glavni financijski službenik Stephen Jackson izjavio je da je prodaja znatno opala u posljednjih godinu dana i tvrtka se zadužila za više od 600 milijuna dolara.

Do objave je došlo dan nakon masovnog prosvjeda protiv nošenja oružja u SAD-u te nakon ograničenja u kupnji i prodaji oružja koja su neke tvrtke i banke već uvele zbog pojačanih pritisaka nakon pucnjave u školi na Floridi.

“Tvrtka koja je stvorila Ameriku”

Remington Outdoor osnovan je 1816. godine, a proizvodi vatreno oružje za lov, vojsku i policiju. Za neke od financijskih problema tvrtka je okrivila izbor Donalda Trumpa za predsjednika. Naime, očekivali su da će Hillary Clinton pobijediti i zauzeti se za strože zakone o oružju, pa su pojačali proizvodnju u nadi da će se građani željeti bolje opskrbiti, što se nije dogodilo.

Remington je jedan od najvećih američkih proizvođača oružja koji se na svojoj web stranici hvali kao “tvrtka koja je stvorila Ameriku”, a vlasnik je nekih od najpoznatijih marki oružja, kao što su Marlin i Bushmaster. Međutim, ugled tvrtke narušen je nakon pucnjave u Osnovnoj školi Sandy Hook 2012., kada je Adam Lanza puškom Bushmaster AR-15 ubio 20 djece i šest članova osoblja.

Vezani članci

Leave a Reply