Novi prvi čovjek VW grupe razmatra prodaju dijela imovine

Novi prvi čovjek VW grupe razmatra prodaju dijela imovine

Herbert Diess, novi prvi čovjek Volkswagen grupe, izjavio je kako će razmotriti prodaju imovine i ubrzati donošenje odluka u vrijeme kada se njemački proizvođač automobila suočava sa seizmičkim promjenama tehnologije u industriji udaljavajući se od skandala s dizelskim emisijama.

Govoreći na svojoj prvoj konferenciji za novinare na mjestu glavnog izvršnog direktora u VW-ovom sjedištu, Diess je rekao da će pod lupu staviti različitu imovinu u portfelju VW grupe, koja uključuje motociklističku firmu Ducati i proizvođača prijenosnika Renk, te razmotriti ima li je smisla zadržati, prenio je Seebiz.eu.

“Razmotrit ćemo sve opcije”, rekao je Diess, dodajući kako to može uključivati ​​ulaganje u poslovanje ili prodaju.

Diess je također rekao da će VW uskočiti u kompaktniju strukturu. Proizvođač će postaviti novog glavnog operativnog službenika za brand VW-ovih putničkih automobila kako bi rasteretio Diessa.

“Uvjeren sam da će odabrani COO-a puno stvari raditi na pravi način i bez moje neposredne uključenosti”, rekao je Diess.

Reorganizacija će biti koncentrirana u Diessovim rukama, jer će on također dobiti nadzor nad grupom za istraživanje i razvoj, plus ono što se u VW-u zove “Vehicle IT” ili povezivanje.

Diess će nastojati da 640.000 zaposlenika što lakše preusmjeri na proizvodnju na električne i autonomne automobile i nove digitalne usluge kao što su dijeljenje vožnje (taksi usluge kakve nudi Uber i drugi).

Vezani članci

Leave a Reply