Od 3. svibnja direktna aviolinija Mostar – Zagreb

Od 3. svibnja direktna aviolinija Mostar – Zagreb

Potpisivanje Ugovora o niskotarifnim letovima između Croatia Airlinesa, Eurowingsa i Zračne luke Mostar upriličeno je u srijedu na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.

Ugovor su potpisali direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić koji su zahvalili svima koji su podržali uvođenje aviolinije između Zagreba i Mostara.

Riječ je o uspostavi redovne međunarodne linije Croatia Airlinesa između Zagreba i Mostara, na osnovu javnog poziva koji je objavila Zračna luka Mostar, a putem koje će Croatia Airlines povezivati Zagreb i Mostar tokom cijele godine.

Prije samog čina potpisivanja ugovora, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazao je kako su za realizaciju ovog projekta najzaslužniji Vlada FBiH i federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić.

Ministar Lasić izjavio je kako su Vlada FBiH i resorno ministarstvo prometa i komunikacija osigurali sredstva, tj. subvenciju za uspostavljenje avionske linije između Mostara i Zagreba, a samim tim i vezu s ostalim evropskim destinacijama.

– Prvenstveno smo pomogli mostarskoj zračnoj luci i Gradu Mostaru te na taj način berem malo pripomogli razvoju gospodarstva – kazao je ministar.

Obećao je kako će ta sredstva biti osigurana kontinuirano u barem iduće tri godine.

– Ovo je vrhunac i kruna rada kojeg smo posljednjih pet-šest mjeseci dogovarali. Za razliku od drugih stvari koje se dugotrajno pregovaraju, ovaj je po mojoj prosudbi, vrlo brzo završio zato što je sve koji su bili uključeni u ovaj projekt pokretala najprije jaka želja da povežu ova dva centra, a zatim što su i sami po sebi bili dovoljno operativni da ovaj veliki dogovor na kraju upriličile ovim potpisivanjem ugovora – ustvrdio je Tomislav Mihotić, državni tajnik za infrastrukturu u hrvatskom ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Izrazio je nadu kako ova linija neće doživjeti sudbinu prve, koja je bila pokrenuta prije deset godina, no koja je, kako je kazao, na žalost neuspješno završila.

Premijer HNŽ-a Nevenko Herceg naglasio je važnost uspostave direktnih veza prema Mostaru za razvoj turizma i privrede cijele regije.

– Nadam se da letovi neće biti samo dva puta tjedno nego svaki dan, i to ne samo za Zagreb nego i za Beograd, Beč, Tursku i ostale destinacije u svijetu – istaknuo je Herceg.

U svom obraćanju prisutnika, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić zahvalio je svima koji su doprinijeli da ta kompanija na listu svojih odredišta stavi i Mostar.

Osim njega zahvalu svima koji su podržali ovaj projekt uputio je i direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić, ocijenivši kako je ovo jedan od najznačajniji dana u radu mostarskog aerodroma.

Prvi avion Croatia Airlinesa na ovoj će liniji poletjeti 3. maja ove godine, a redovni letovi odvijat će se dva puta sedmično. Avion će iz Zagreba za Mostar letjeti četvrtkom i nedjeljom, a iz Mostara za Zagreb, petkom i ponedjeljkom i moći će primiti 76 putnika.

Propisivanju ugovora prisustvovali su, uz ostale, i zamjenica predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Borjana Krišto i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bariša Čolak.

Vezani članci

Leave a Reply