Ovo je razlika u godinama koja je najbolja za dobru vezu

Ovo je razlika u godinama koja je najbolja za dobru vezu

Kako bi veza između životnih partnera uspjela i bila kvalitetna, u nju je potrebnu ulagati puno truda, s partnerom razgovarati otvoreno te biti spreman na odricanje. No, čini se kako i za vezu i za brak postoji matematička formula, koja se krije u razlici u godinama.

Kvalitetna veza i odnos između partnera ovise o nizu faktora. Razumijevanje, odricanje, požrtvovnost i, naravno, ljubav ključni su za uspjeh svakog braka i veze, no čini se kako se kvaliteta veze može mjeriti i u brojkama.

Naime, prema istraživanju provedenom na 3.000 žena i muškaraca diljem Europe, postoji formula koja povećava šanse za uspjeh veze ili braka. Riječ je o razlici u godinama između partnera koja, kako tvrde znanstvenici, ima idealnu brojku.

Prema objašnjenju psihologa, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspjeh. Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život.

Dokazano je kako žene emotivno sazrijevaju puno ranije od muškaraca te je razlika od tri do pet godina dovoljna da bi partneri bili na istoj emocionalnoj razini.

S druge strane, partneri različitih generacija gotovo sigurno će imati različite poglede na životne vrijednosti, drukčije ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može doći do nerješivih nesuglasica.

Vezani članci

Leave a Reply