Milijuni maraka od prolaska turista kroz BiH

Milijuni maraka od prolaska turista kroz BiH

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko kazao je za N1 da bi u slučaju završetka gradnje Koridora Vc kroz BiH tijekom ljetne sezone prolazilo nekoliko milijuna turista što bi državi donijelo značajne prihode. Ministar Jusko naglasio je važnost potpisivanja ugovora o ulasku Bosne i Hercegovine u Transportnu zajednicu. ”Nešto što ističem dosta često, apsolutno nisam opterećen koliko ću dugo ostati u ovom mandatu, čini me sretnim što smo usvojili okvirnu transportnu strategiju.

Ulaskom u Transportnu zajednicu do ovog momenta je BiH na raspolaganju 2 milijarde i 300 milijuna za Koridor. Sve smo uradili da sljedeći saziv Vijeća ministara uživa u blagodatima. Odgovorno tvrdim, nekoliko milijuna turista bi prolazilo kroz BiH samo da imamo Koridor. Velika zagušenja u Hrvatskoj bi bila riješena. Zamislite da pet milijuna turista ostavi po deset eura u BiH. BiH je u zadnje dvije godine doživjela veliku ekspanziju kad je u pitanju turizam”, ispričao je Ismir Jusko.

Posljednjih dana ponovo je aktualizirana priča o izgradnji Pelješkog mosta. Jusko je ocijenio da je potrebna sinkronizacija i da on može djelovati samo u skladu s instrukcijama zakonodavne vlasti. Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje običnih putovnica stupit će na snagu 29. svibnja 2018. godine. Ministar Jusko je govorio o značaju suradnje dvije države.

Vezani članci

Leave a Reply