​Tradicionalna manifestacija ‘Betlehemsko svjetlo’ i ove godine u Mostaru

​Tradicionalna manifestacija ‘Betlehemsko svjetlo’ i ove godine u Mostaru

U povodu manifestacije “Betlehemsko svjetlo”, koje tradicionalno izviđači cijelog svijeta nose u svoje zemlje, Odred izviđača “Radobolja” Mostar i plesni studio B-Dance i u Mostaru organiziraju takvu manifestaciju.

Svake godine u vrijeme došašća u Beču se okupe izaslanstva skauta kako bi na ekumenskom slavlju u jednoj od crkava upalili svoje svjetiljke sa svijeće donesene iz Betlehema te svjetlost prenijeli svim ljudima dobre volje diljem Europe, pomičući tako na simboličan način mir, slogu i ljubav među ljudima, ističu organizatori.

U sklopu manifestacije bit će upriličen i koncert koji će se održati u četvrtak, 21. prosinca, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 19:30 sati.

Na koncertu će nastupiti Plesni studio B-Dance, Sinergija, Etno skupina Čuvarice, HKUD “Rodoč”, Željka Bošnjak Zovko, VIS Otkrivenje i zbor O.Š. Ivan Gundulić/O.Š. Ilija Jakovljević.

“Sretni smo što i mi imamo svoje izviđače koji već tradicionalno omogućavaju da svjetlost obasja našu državu, naš grad i naše domove te ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da podrže koncert jer prihod od ulaznica darujemo najpotrebitijima”, priopćili su organizatori.

Cijena ulaznice iznosit će pet marka.

Vezani članci

Leave a Reply