Adriatic osiguranje počinje s radom

Adriatic osiguranje počinje s radom

Nakon spajanja Bosna-Sunca osiguranja Sarajevo i Zovko osiguranja Žepče, nastala je najveća osiguravajuća kuća u BiH.

Ova kuća bi već početkom naredne godine trebala promijeniti naziv i zvati se Adriatic osiguranje, piše BiznisInfo. Iz BSO-a za ovaj portal nisu željeli komentirati informacije o promjeni naziva.

– U tijeku je procedura upisa u registar, po okončanju bit ćete blagovremeno obaviješteni, kratko nam je rečeno iz BSO-a.

Bosna-Sunce osiguranje je 14. studenog kupilo Zovko osiguranje za 9 milijuna maraka. Proces spajanja je okončan 15. prosinca kada su održane Skupštine oba društva, na kojima je Zovko pripojen BSO-u.

Jadransko ulaganje d.d. Zagreb, kao jedan od dioničara BSO-a, uputilo je prije Skupštine zahtjev za promjenu imena društva. Inače, BSO je dio koncerna Agram, zajedno s Euroherc osiguranjem Sarajevo.

BSO je u prvih 11 mjeseci 2017. imalo iznos bruto premije od 46 milijuna KM, po čemu je bilo na 4. poziciji, a Zovko osiguranje nešto više od 17 milijuna i nalazilo se na 11. mjestu.

Njihova zajednička premija je iznosila 63 milijuna, što je mnogo više od 52 milijuna KM, koliko je iznosila premija Uniqa osiguranja koje je držalo lidersku poziciju.

Vezani članci

Leave a Reply