Apple u Kini suočen s neobičnim problemom, optužuju ih za rasizam

Apple u Kini suočen s neobičnim problemom, optužuju ih za rasizam

Face ID ili prepoznavanje lica, jedna od najrazvikanijih značajki iPhonea X, možda i ne radi baš najbolje. Ukazuje na to slučaj iz Kine, gdje je Apple čak optužen i za rasizam nakon što je jedan dječak svojim licem uspio otključati majčin iPhone X.

Otac obitelji Liu iz Šangaja prijavio je problem Appleovoj službi za korisnike. Rekli su mu da je riječ o rijetkom i izoliranom slučaju koji se dogodio zbog velike sličnosti majke i sina. – Naš sin koristio je smartphone i nije znao lozinku – rekao je otac, prenosi Daily Mail.

Da stvar bude još zanimljivija, ovo nije jedini takav slučaj u Kini. Prije tjedan dana jedna Kineskinja prezimena Yan otkrila je da može otključati iPhone X svoje kolegice koristeći Face ID, iako se žene navodno razlikuju po nizu značajki, uključujući i frizure. Kolegice kažu da se to više puta dogodilo, no korisnička služba rekla im je da je takvo što “nemoguće”. Kad su otišle u trgovinu dokazati što se dogodilo, shvatile su da mogu otključati sve uređaje u trgovini. Gospođi Yan dali su novi uređaj, ali problem se ponovio.

– Izgledamo prilično obično. Što ako netko uzme moj telefon i otvori ga? – pita se njezina kolegica Wan.

Unatoč svemu, u Appleu tvrde da su šanse da tuđe lice otključa vaš uređaj jedan prema milijun.

Vezani članci

Leave a Reply