BiH će imati svoje nebo 2020. godine

BiH će imati svoje nebo 2020. godine

”Do kraja 2019. godine potpuno ćemo preuzeti kontrolu zračnog prometa iznad BiH”, rekao je za Večernji list direktor BHANSA-e Davorin Primorac. Kaže kako je mnogo razloga za zadovoljstvo s obzirom da je BHANSA od prije tri godine najmlađi pružatelj usluga zračne plovidbe u Europi.

”Razdoblje iza nas izuzetno je uspješno za BHANSA-u, a što je najvažnije, izravnu korist od svih ovih aktivnosti imaju i država i društvo. Samo u prvoj polovini ove godine ostvareno je nekoliko važnih ciljeva. Naime, BHANSA je počela s pružanjem usluga iz Centra oblasne kontrole leta (ACC) – Operativna jedinica u Banja Luci (ATCU II). Uloženi su značajni napori za produljenje radnog vremena kontrole letenja na zračnoj luci u Tuzli, čime smo doprinijeli da ova zračna luka višestruko poveća promet putnika i robe. Za potrebe BHANSA-e počeo je i najveći projekt školovanja kontrolora zračnog prometa u povijesti Europe.

Slobodno mogu kazati da je BNANSA izrasla u respektabilnu agenciju, što je prepoznato i u europskim razmjerima”, rekao je. Kaže kako su od početka ove godine do kraja studenoga u zračnom prostoru BiH bila 337.424 leta, što je za 37.844 leta ili 12,63% više nego u istom razdoblju 2016. godine. ”Samim time ostvaren je i značajan rast prihoda koje ubiremo. Jedan od glavnih razloga povećanja prometa je uvođenje prostora slobodnog planiranja letenja kroz projekt SEAFRA koji smo realizirali zajedno s pružateljima usluga iz susjednih država”, naveo je Primorac.

Vezani članci

Leave a Reply